divendres, 20 de novembre del 2015

EL ZOO




Hola a tothom!!!! Som un grup de tres noies, que estem estudiant Educació Infantil a la URV del Campus Terres de l'Ebre. La setmana passada vam presentar, una eina didàctica elaborada per nosaltres amb material reciclat. El nostre grup va pensar que estaria molt bé i seria molt divertit fer un zoo, potenciant al màxim el reciclatge. 




L'activitat consisteix en què els nens facin un trencaclosques amb tots els espais que disposa el zoo, és a dir, amb els hàbitats dels diversos animals i un cop hagin ordenat el trencaclosques, passaran a col·locar els animalets al lloc corresponent




L'objectiu d'aquest joc, és que els alumnes fomentin la cooperació en grup i s'ajuden uns als altres. També és important que relacionen el tipus d'animal segons l'hàbitat i l’entorn dels animals.
Per exemple:
- Mestra: On van els pingüins?
- Alumnes: A un lloc blanquet on hi hagi neu.
A partir d'aquí els nens descarten aquelles peces que no són blanquetes i a poc a poc van situant els animals al seu lloc.
Per crear el zoo vam fer servir material com ara; cartó del paper de vàter (per fer la majoria dels animals), càpsules de cafè (per fer els arbres i les taules del bar), ampolles de detergent (elefant), paper de diari, llaunes de conserva (cocodrils), etc.




Aquesta activitat és una bona opció per fer que els petits aprenguin els animals de manera diferent, ja que hem intentat fer d'aquesta eina, una eina innovadora i atractiva visualment.

Ha estat una gran experiència, ja que en veure la cara que feien els nens i l'actitud positiva i l'entusiasme que mostraven en fer-ho, va ser el detonant per adonar-nos que havíem fet un bon treball.
Ha sigut un gran plaer posar-ho en pràctica a l'Escola el Temple. Tothom ens va felicitar i ens van fer molt contentes.
Estem infinitament agraïdes amb l'escola , gràcies per aquesta gran oportunitat.





Claudia Galve, Raquel Giner i Anna Curto.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada